Tiflis’ te Gürcistan Teknik Üniversitesi'ne Ziyaret

12 Mart 2022, Cumartesi 182

İki üniversite arasında devam etmekte olan ilişkilerin daha aktif olabilmesi için görüşmelerde bulunduk. Gürcistan Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Sayın Devi Khvedeliani ve Bölüm temsilcileri Sayın Marika Zviadadze ve Sayın Nino Zhizhilashvili’ ye yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

Gürcistan Teknik Üniversitesi, bölgedeki en eski eğitim kurumlarından biridir. 16 Ocak 1022'de kuruldu ve bu yıl 100. yıl dönümü. Şu anda üniversitenin yabancı öğrenciler de dahil olmak üzere yaklaşık 23 bin öğrencisi vardır. Üniversitede 12 fakülte bulunmaktadır. Gürcistan Teknik Üniversitesi Niko Muskhelishvili Üniversitesi Kütüphanesi, ülkenin en büyük kütüphanelerinden biridir.